Att låna pengar online

Det finns många låneinstitut som direkt lånar ut pengar genom nätet. Dessutom finns det samlingssidor där man kan jämföra lån, för att bankerna sedan skall kunna tävla om att ge dig ett bra lån med bästa villkor. Fördelen med att låna pengar online är att det går snabbt och är enkelt. En annan tungt vägande faktor är att det endast behövs en kreditupplysning för att få ansökan prövad hos flertalet banker.

Det enda som man behöver göra är att fylla i ett frågeformulär så noggrant som möjligt och sedan vänta på att bli kontaktad. Vissa samlingssidor ger efter ansökan förslag på olika aktörer direkt, utifrån vad som passar bäst emot de uppgifter som har angetts i formuläret. Andra sidor vill att man ska ange sin e-postadress så att de kan sända förslag till dig genom denna. Man får oftast de mest ekonomiska lånevillkoren genom att ansöka genom nätet, då handläggningen därigenom sker på ett enklare sätt.

Risker med att låna pengar.

Det kan medföra vissa risker att låna pengar. Under vissa månader kan man ha brist på pengar, men ändå vara tvungen att betala av lånet. Detta kan göra att man till slut hamnar hos Kronofogden, vilket resulterar i betalningsanmärkningar och ytterligare kostnader. Man bör noga överväga om det är nödvändigt att låna pengar och istället se till möjligheten att spara ihop pengar till ändamålet.

Många tar flertalet sms-lån till en väldigt hög ränta och hamnar på så sätt i en skuldfälla. Det bästa man då kan göra är att försöka kombinera alla smålån till ett privatlån. Har man redan ett bolån, kan denna aktör eventuellt hjälpa till med att överta alla småkrediter och sammanräkna dem i lånet. När man totalt har missat att betala sina skulder och hamnat hos Kronofogden, kan man eventuellt ansöka om skuldsanering. Denna möjlighet får man endast en gång i livet och det skall vara ställt utom tvivel att man har en möjlighet att betala tillbaka lånen inom en rimlig tidsperiod. Skuldsanering varar i 5 år, varpå man lever på existensminimum.